Zondag 7 Januari 2024

Winnaar Showcase#Music: It Was a Storm

“It was a storm" is de band rond de Gentse liedjesschrijfster Emma Storme (toetsen, stem), vergezeld door bandleden Jill Willems (drum), Robin Lambrecht (gitaar) en Ruben Van Hijfte (bas). Met melancholische melodieën en eerlijk breekbare woorden, schetsen ze samen een dromerige wereld: zeer gevoelsmatig en altijd nog op zoek. Graag nemen ze jou mee doorheen hun muzikale landschap vol donkere en lichte tinten.

Onder de noemer Showcase#music organiseert Zebrastraat wekelijkse concerten op donderdagavond in Zebra Café. Hiermee bieden we een platform aan jong & upcoming muzikaal talent. Uit de concerten reeks van het voorbije jaar, waarbij 20 beloftevolle groepen op donderdag opgetreden hebben in ons Zebra Café, werd de winnaar bepaald door zowel de publieksjury (online voting), als door een professionele jury. De winnaar 'It Was A Storm' mag nu dus optreden op het hoofdpodium van Zebra Woods op 07.01.

Inschrijven voor Showcase#music kan nog steeds via www.zebrashowcase.be


Programma:
17h30 Deuren open met Resident Dj TLP
19h00 TLP Troubleman Draait en Vertelt
20h30 Winnaar Showcase#Music: It Was A Storm
21h15 Johannes Is Zijn Naam
22h00 Dj TLP
01h00 Resident Dj TLP


Voorverkoop: €12.5
Aan de kassa: €15

De concerten zijn altijd staand

BOEK TICKETS

Voorprogramma

TLP Troubleman Draait en Vertelt

Paul Lannoy, beter bekend als TLP Troubleman, is een pionier van de Belgische hiphop en deejay-scène. Na bijna veertig jaar feestjes bouwen, gunt hij ons tijdens een theatertournee een blik in zijn muzikale biografie.

2de concert

Johannes Is Zijn Naam

Johannes Verschaeve ken je als de prettig gestoorde frontman van The Van Jets, waarmee hij zowat alle grote podia onveilig maakte. Na de break-up van de band doet de Gentse Oostendenaar het helemaal alleen als “Johannes Is Zijn Naam”. Poëtische, Nederlandstalige teksten kronkelen zich tussen sissende ritmeboxen en primitieve synths. Johannes als een eenzame crooner aan de microfoon…

Na het concert

TLP

Iedereen die bekend is met de klanken van deze wandelende muziekencyclopedie weet wat hij kan verwachten. Een diepgaande reis door het verleden, de toekomst en het heden van de muziek. Dit betekent dat je latin soul jazz grooves, SKA muziek, foundation Studio One reggae riddims, Northern Soul anthems, Motown klassiekers, Seventies Parliament Funkadelic JB grooves, old school breakbeat funk grooves, Eighties Computer Love vocoder funk, essentiële hip hop tracks uit de jaren 80, 90 en nillies, 90s dancehall bangers tot moderne Dem Bow, reggaeton en Afrobeat Amapiano vibes kunt verwachten. Future Bass, TRAP-klassiekers, Braziliaanse BAILE-funk originals, Miami Booty Bass originals tot hedendaagse Footwork, Bmore en Juke-actieEn natuurlijk een heleboel zoete en sexy NEO SOUL-grooves. Wie weet gooit hij er af en toe ook een popklassieker uit de jaren 80 of 90 bij.