Woensdag 27 December 2023

Jef Neve

Kun je je de laatste keer herinneren dat je een geweldige avond had met vrienden? Die avond die je nooit meer vergeet, omdat je zo genoten hebt? Zittend rond de tafel, de lichten een beetje gedimd, kaarsen of de open haard brandend, die fantastische fles die je hebt bewaard voor speciale gelegenheden staat open, maar bovenal ben je omringd door de meest dierbare mensen in je leven, mensen waar je van houdt en die ook van jou houden, mensen bij wie je je thuis voelt en die je volledig vertrouwt. En dan plotseling, midden in die avond vol gelach en plezier, overweldigt je dit warme gevoel van geluk. Nou, dat, precies dat moment waarop je hart helemaal vervuld is, dat is het gevoel waarop ik dit album heb gebouwd, dat is “That Old feeling”. Dus open je hart, neem de tijd om achterover te leunen, geniet van een goed glas van wat je maar wilt en laat deze muziek je meenemen op een reis met een grote glimlach!

Bekende en minder bekende songs passeren, naast eigen werk natuurlijk, de revue op That Old Feeling. Van Damien Rice tot Marvin Gaye en Paul Simon, op de plaat ingezongen door een schare ongelofelijk straffe zangers en zangeressen (oa Madeleine Peyroux, Trijntje Oosterhuis, Johnny Manuel en Sam Sparro,…) .

Live wordt dit op een fantastische manier vertolkt, met de weergaloze “Mo” (Monique Harcum, VS/BE) en haar collega met de warmste stem die u in tijden hoorde Sam Merrick (UK) op zang. Doe daarbovenop nog een straffe ritmesectie (Nathan Wouters op bas, Jens Bouttery op drums) en de muzikale broer van Jef, Teus Nobel op trompet, en laat die bende aangestuurd worden door de man wiens vuur en passie uit de piano spat, en u zal snel verstaan wat er met “That Old Feeling” bedoeld wordt.

Bezetting:
-Jef Neve: piano
-Monique Harcum: vocals
-Sam Merrick: vocals
-Nathan Wouters: bas
-Jens Bouttery: drums
-Teus Nobel: trompet

https://www.jefneve.com/


Programma:
17h30 Deuren open met Resident Dj TLP
19h00 Gwen Cresens - Zebra Café
20h30 Jef Neve
22h00 DJ 4T4 - Zebra Café
01h00 Resident Dj TLP


SOLD OUT

De concerten zijn altijd staand

ZET JE OP DE WACHTLIJST

Voorprogramma

Gwen Cresens

Als 5-jarig jongetje ontdekte Glen Cresens de magie van een accordeon, zoals die bespeeld werd door een straatmuzikant naast de Antwerpse kathedraal. 20 jaar later studeerde Gwen Cresens af aan het Conservatorium van Antwerpen met een Master diploma voor klassiek accordeon en kamermuziek. Op zijn weg werkte hij met Arno, Raymond van het Groenewoud, Kommil Foo, Boudewijn De Groot, Henny Vrienten, Brussels Philharmonic, Antwerp Symphony Orchestra, Les Ballets C de la B, Lod, het Paleis, Brussels Jazz Orchestra, Patrick Riguelle, Pavarotti en Ute Lemper. Dit gaf hem de kans om op te treden in een verscheidenheid van scènes zoals Flagey Brussel, Rock Werchter, Festival Dranouter, Cité de la Musique, L'Olympia, Le Zénith Parijs, Concertgebouw Brugge, Bozar Brussel, L'Archiduc Brussel, Konzerthaus Wenen, Paradiso Amsterdam, De Roma Antwerpen, Francofolies Montréal, The Joyce Theatre New York, Tramway Glasgow, Theaterhaus Zürich, Teatro Alhambra Granada, South Bank Centre Londen, Bijloke Gent, Klein Karoo Festval Zuid-Afrika, Adelaide Festival, Festival van Vlaanderen Gent en Brussel, Zeeland Nazomer Festival, Airbagfestival Brugge, de Singel Antwerpen. Geen verrassing dat zijn eigen projecten vaak nogal Eclectisch zijn, invloeden van verschillende muzikale werelden combineren : Solo, Gwen Cresens Quartet, Orquesta Tanguedia.

Na het concert

DJ 4T4

Kristof “4T4” Michiels is geboren als muziekfanaat en heeft de evolutie van elektronische dansmuziek steeds vanop de eerste rij beleefd; zijn carrière overspant meer dan 3 decennia dankzij een zeer vroege start als new beat / house dj in het Hasseltse “’t Kelderke”. Hij is één van de meest gerespecteerde en ontzagwekkende dj’s in de Belgische scene - hij mag gerust een begrip worden genoemd. We kennen hem misschien vooral als 1 van de 3 leden van ’t Hof Van Commerce, van de classic “Lips They Move”, maar ook van de vele parties die hij al in goede banen mocht leiden, of als maker van de Canvasreeks “Platendraaiers". Hij staat bekend als bruggenbouwer tussen een zeer uiteenlopende resem stijlen en culturen, en zijn skills liegen er ook niet om. Na een welverdiende pauze van enkele jaren is hij nu weer terug om ons eraan te herinneren wie de vibemaster is, en loodst hij ons moeiteloos doorheen 40 jaar dansvloerparels van alle soort. Zweten en boenken! Er is voor elke plaat een plaats en een moment.