Zaterdag 6 Januari 2024

Brihang - Try-out

Nog geen tien jaar nadat hij schuchter zijn eerste stappen zette als muzikant, is Brihang uitgegroeid tot een artiest van het kaliber dat eigenlijk geen introductie meer behoeft. Deze eigenzinnige rapper haalde de muren van zijn genre vrijwel meteen naar beneden en wist en passant een steeds grotere schare mensen te begeesteren. De beeldhouwer-van-opleiding is het levende bewijs dat artistieke integriteit niet in de weg hoeft te staan van een succesvolle doorbraak, integendeel zelfs. Zijn singles werden en worden gretig afgespeeld op alle radiozenders, hij heeft verschillende gouden platen aan de muur hangen en kreeg zowat elke poptempel in ons land tot de nok gevuld.

Brihang kan anno 2023 dan ook bogen op een ijzersterk oeuvre, één waarbij kwaliteit steeds de voorkeur kreeg op kwantiteit en waarin de mens achter de artiest nooit zomaar weg te denken valt. Zijn debuutalbum, het experimentele en onvergelijkbare ‘zolangmogelijk’ (2016), draagt duidelijk de signatuur van de jonge hemelbestormer die hij toen was. Op opvolger Casco’ (2019) horen we dan weer de stem van een zelfzekere artiest, die zijn geluid gevonden heeft en zijn plek in de eregalerij definitief wil verankeren.

Intussen zijn we vier jaar verder en Brihang bevindt zich wederom op het onontgonnen terrein van een nieuwe levensfase. De delicate evenwichtsoefening tussen het zorgen voor zijn jonge gezin en het najagen van een carrière belemmerde hem aanvankelijk, maar inspireerde hem vervolgens om er een nieuw album aan op te hangen, dat dit najaar het licht zal zien.

Daarvan kwamen al twee singles uit, ‘Tussenin’ en ‘Telefoontje’, die eens te meer duidelijk maakten dat Brihang nog steeds een van de meest relevante artiesten van het land is. Hij gaf zonet een ijzersterke show weg op Pukkelpop en stond met zijn nieuwe show én nieuwe bezetting eind oktober drie keer voor een uitverkochte AB.

http://www.brihang.be


Programma:
17h30 Deuren open met Resident Dj TLP
19h00 Alois & VLB - Zebra Café
20h30 Brihang - Try-out
22h00 SNS - Zebra Café
01h00 Resident Dj TLP


SOLD OUT

De concerten zijn altijd staand

ZET JE OP DE WACHTLIJST

Voorprogramma

Alois & VLB

Rappers in ons land weten zich maar beter gewaarschuwd: de jonge generatie staat voor de deur en is klaar om de poorten wagenwijd open te trappen. Eén van die speerpunten in die nieuwe generatie is het duo Alois & VLB, die zich met hun debuut-EP 'Proberen' in 2020 voor het eerst centraal op de radar plaatsten. Een korte luisterbeurt bleek voldoende om te snappen waarom dat zo was. Rijke producties, introspectieve teksten en melodieuze refreinen die dagenlang blijven hangen: het tweetal heeft klasse te over. Staar je vooral niet blind op de jonge leeftijd van Alois & VLB. De beide Gentenaars klinken als oude rotten in het vak die nooit iets anders gedaan hebben in het leven.

https://www.instagram.com/alois_vlb

Na het concert

SNS

Dj SNS draait al geruime tijd mee in het Belgische dj-landschap. Op 16-jarige leeftijd was hiphop de grote voorliefde. Daarna evolueerde zijn muzieksmaak naar een breder kader waarin funk, soul, breaks, disco, reggae en house steeds meer aan bod kwamen. Naast zijn dj-carrière vind je hem ook terug op het podium bij Low G. Daarbovenop werkt dj SNS ijverig aan eigen nummers. Een voorbeeld daarvan is het in 2022 uitgebrachte album ‘millimeter’ van olsan, een project samen met rapper D.Meeuws (NTREK).