Dinsdag 2 januari 2024

Trixie Whitley (Extra Show)

De multigetalenteerde Trixie Whitley is live beklijvend, rauw en intens. Ze is geboren in Gent, maar opgegroeid in de New Yorkse muziekstudio’s. Dat kunst en muziek haar met de paplepel werd ingegeven is een gigantisch understatement. Sinds haar derde staat Trixie al op een podium, als muzikante, zangeres, danseres en DJ. Ze werkte samen met grote namen zoals Daniel Lanois (waarmee ze ook in de band Black Dub speelde), Robert Plant, Marianne Faithfull en Wim Vandekeybus.

Voor de plaat ‘Lacuna’ (2019) werd alle ballast overboord gegooid en gaat de muzikante voor de naakte waarheid. De gitaar en de piano staan nog altijd centraal, maar laveren tussen drumloops, synthbeats en experimentele grooves. Met ‘Lacuna ‘Re-Imagined’ uit 2020 herinterpreteerde ze enkel songs van dat album.

Trixie Whitley daagt zichzelf constant uit, maar verliest haar puurheid als artieste nooit uit het oog. Ze komt binnenkort met nieuw materiaal naar buiten, en dat zal ze in primeur voorstellen tijdens haar voorjaarstournee.

www.trixiewhitley.com
instagram.com/trixie_whitley
facebook.com/trixiewhitley
Foto ©: Ramy Moharam Fouad


Programma:
17h30 Deuren open met Resident Dj TLP
19h00 Iskander Moon - Zebra Café
20h30 Trixie Whitley
22h00 TLP - Zebra Café
01h00 Resident Dj TLP


SOLD OUT

De concerten zijn altijd staand

ZET JE OP DE WACHTLIJST

Voorprogramma

Iskander Moon

De 23-jarige Zelzatenaar Iskander Moens heeft er ondanks zijn jonge leeftijd al een uitgebreid muzikaal parcours op zitten. Als jong broekie mocht Iskander mee op tour dwars door Europa met het koor-ensemble Collegium Vocale (onder leiding van Philippe Herreweghe), schreef polyfone composities voor het mannenkoor Dionysos Now! en ook buiten de klassieke wereld was hij actief in tal van projecten, waaronder het tuxedorock-trio HYPER! en de fusion band Shikata Ga Nai. De multi-instrumentalist/producer volgde een opleiding klassieke piano aan het MUDA en behaalde afgelopen zomer zijn master muziekproductie aan het KASK & Conservatory of Ghent. Hij was de afgelopen 2 jaar actief als producer, sessie-muzikant en songwriter voor onder andere Mooneye, The Starlings, Ibe, Camille, Lea Rue en Yves Paquet. Tegelijkertijd timmerde Iskander - onder zijn alter-ego “Iskander Moon” - in alle stilte aan de weg als solo-artiest. Verknocht aan het opgeslokt worden door een grote anonieme stad, trok hij voor langere periodes naar plekken als New York, Berlijn, Boston en Firenze. Iskander dompelde er zich telkens helemaal onder in de lokale muziek-scene, speelde in tal van singer-songwriter café’s waar hij indruk maakte met zijn warme tenorstem, én hij schreef en passant een berg fonkelende folkpop songs.

Na het concert

TLP

Iedereen die bekend is met de klanken van deze wandelende muziekencyclopedie weet wat hij kan verwachten. Een diepgaande reis door het verleden, de toekomst en het heden van de muziek. Dit betekent dat je latin soul jazz grooves, SKA muziek, foundation Studio One reggae riddims, Northern Soul anthems, Motown klassiekers, Seventies Parliament Funkadelic JB grooves, old school breakbeat funk grooves, Eighties Computer Love vocoder funk, essentiële hip hop tracks uit de jaren 80, 90 en nillies, 90s dancehall bangers tot moderne Dem Bow, reggaeton en Afrobeat Amapiano vibes kunt verwachten. Future Bass, TRAP-klassiekers, Braziliaanse BAILE-funk originals, Miami Booty Bass originals tot hedendaagse Footwork, Bmore en Juke-actieEn natuurlijk een heleboel zoete en sexy NEO SOUL-grooves. Wie weet gooit hij er af en toe ook een popklassieker uit de jaren 80 of 90 bij.