Vrijdag 29 December 2023

Spinvis

Erik de Jong alias Spinvis is in twintig jaar uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse poplandschap. Zijn succesvolle debuutalbum uit 2002 leek moeilijk op te volgen, maar toch wist hij die kwaliteit te evenaren met wondermooi-weemoedige platen als Dagen Van Gras, Dagen Van Stro (2005), Tot Ziens, Justine Keller (2011) en Trein Vuur Dageraad (2017). Ook zijn nummer 1-album 7.6.9.6. uit 2020 haalde alle jaarlijstjes.

Dit jaar bracht Spinvis een nieuwe album uit, getooid met de oerkreet die het ontstaan van de rock & roll vergezelde. Be-Bop-A-Lula is Spinvis’ Zevende en misschien wel zijn beste.

“We zochten een woord dat iets zou zeggen over deze tour. Het gaat over ons. Het gaat over onze tijd. Het gaat over ons leven op een avond in het heelal. Het woord is Be-bop-a-lula. “

Een blik in de kaleidoscoop van Spinvis is nooit hetzelfde. En toch weet je meteen met wie je van doen hebt. Zijn muziek brengt iedereen die ervoor open staat samen in hetzelfde gemoed. Een tikje melancholiek, maar hoopvol, vrij en met de blik vooruit.

Op 29 december staat Spinvis op het Zebra Woods podium.

https://www.spinvis.nl/


Programma:
17h30 Deuren open met Resident Dj TLP
19h00 DE TOEGIFT - Zebra Café
20h30 Spinvis
22h00 DJ Bram Moony - Zebra Café
01h00 Resident Dj TLP


SOLD OUT

De concerten zijn altijd staand

ZET JE OP DE WACHTLIJST

Voorprogramma

DE TOEGIFT

Een nieuw geluid uit Zeeland; De Toegift brengt zijn langverwachte zelfgetitelde debuutalbum uit op indielabel Snowstar Records, met onder andere het eerder uitgebrachte Nollestrand - een meeslepende ode aan dit specifieke stukje kust - en het melanchonische Zo waren de dagen. De Toegift combineert de werelden van eigentaalse poëzie en hedendaagse indie muziek tot datgene wat ze het liefst zelf maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema’s over tijd en nostalgie. Ze staan inmiddels bekend als ‘de band die alle rumoerige zalen en café’s stil kreeg tijdens de Popronde’ en ook op Noorderslag wisten ze die reputatie waar te maken; in de top 25 van 3voor12 eindigde De Toegift op nummer één. OOR en Parool noemden hun show als hoogtepunt.

www.wijzijndetoegift.nl

Na het concert

DJ Bram Moony

"Bram ‘Moony’ Vermeersch eet, drinkt en ademt muziek en laat zijn levenswandel op een notenbalk balanceren”, schreef Cutting Edge ooit. Voor het muziekblad RifRaf recenseerde hij 15 jaar nieuwe bands en interviewde hij vele binnen- en buitenlandse coryfeeën uit de rockbusiness. Bram was 10 jaar lang redacteur bij Poppunt magazine en werkte het voorbije decennium achter de schermen voor een platenfirma (WasteMyRecords), een boekingskantoor (Rumoer!) en een managementkantoor (ART-SPOT.BE). Met zijn eigen communicatiebedrijf Bath Foam Throne verzorgt hij tegenwoordig independent promo voor allerhande bands en labels (Psychonaut, Laïs, Tiny Legs Tim, BLP Records, W.E.R.F. Records…). Moony is zijn eigen band en hij was muzikant bij o.a. Birds That Change Colour en Dandy Davy. Sinds 2008 is hij de programmator van festival Melkrock Tielt. Hij tipte destijds SX aan Studio Brussel en verzorgde de interviews voor het internet/tv-programma Spoor 8 (uitgezonden op OP12/VRT). Samen met Bram Bostyn cureert hij de online playlist De #Brammen Parade. Op zebrawoods draait Bram Moony een solo dj-set (andere Bram is op reis).

https://spoti.fi/2XD0n6T