Zaterdag 7 Januari 2023

Buscemi Live Feat Roland

2 Belgische muzieklegendes en 1 rookie brouwen muzikale voodoo magic

Op een zonnig terras in de zomer van 2021 langs de oevers van de Schelde vatten Dirk Swartenbroekx (Buscemi) en Joachim Heuvinck (Jokomo) het idee op om samen te werken met de godfather van de Vlaamse blues met name Roland Van Campenhout.

Het idee werd een vraag en in het voorjaar zaten ze samen in de studios van The Image and Sound Factory in Dendermonde. Het resultaat is een zomers track doordrenkt van de Afrikaanse beats en zweterige voodoo vibes. Dat alles met het doordringende stemgeluid van Roland erdoorheen. My Gris Gris gaat over onbereikbare liefde, rondzwerven en hunker naar vrijheid. De track is intussen gereleased op alle internationale streamingplatformen en kreeg ook een bijhorende videoclip met Buscemi, Roland en Jokomo aanwezig.

Zowel Roland als Buscemi toeren deze zomer intensief doorheen Vlaanderen.
My Gris Gris - Buscemi + Roland + Jokomo

https://www.buscemi.be


Programma:
17h30 Deuren open
19h00 Aili
20h30 Buscemi Live Feat Roland
22h00 Sven Van Hees
01h00 Einde


Voorverkoop: €25
Aan de kassa: €30

Voorprogramma

Aili

Voor hun debuut-EP Dansu bundelt het Belgisch-Japanse duo Aili hun krachten. Ze creëren fris klinkende nummers waar elementen van Kosmiche Musik, Electronica & Leftfield Pop samenkomen. Met de hitsingle Dansu schopt Aili het tot in de finale van de 'De Nieuwe Lichting 21' bij StuBru. Tien weken lang stond het nummer op de eerste plaats in Radio 1’s Vox-lijst. Waarna Dansu voor drie maanden het meest gedraaide nummer op de zender was. Met een unieke mix van verfijnde elektronica en Japanse songteksten voegen ze een nieuwe sound toe aan het Belgische muzieklandschap. Zangeres Aili Maruyama is steeds op zoek naar hoe ze haar roots kan verwerken in hun project. Hiermee leggen ze doorheen hun muziek een brug tussen de Westerse en Oosterse cultuur. Multi-instrumentalist Orson ‘Transistorcake’ Wouters zit ook in vele andere projecten verweven als producer, mixer en/of opname-engineer. Eclectisch en vrolijk van aard, nodigen ze je uit in hun muzikale wereld dat een speelse plek is waar alles kan.

aili.computer

Na het concert

Sven Van Hees

Sven Van Hees is geboren en getogen in Antwerpen en maakte geschiedenis met het produceren van de eerste Dance music radioshow in België met “Liaisons Dangereuses” (1985). Hij begon met het produceren van House, Techno & Tribal muziek als soloartiest vanaf 1989 voor labels zoals Usa Import Music, Atom, Elektron, Global Cuts & Wonka Beats. Internationale bekendheid kwam er met zijn 1999 album release GEMINI. Bijna alle tracks van dat album werden gefeatured op meer dan 300 compilaties wereldwijd. Hetzelfde gebeurde met de release van CALYPSO in 2002. Voor dat album woonde hij een tijdje in San Francisco, waar hij kennismaakte met het beruchte NAKED MUSIC label. In 2005 richtte Sven zijn eigen label YOUR LIPS op. Op zijn eerste release SYNESTHESIA stond onder andere de baanbrekende Deep House track “The Sun goed Down” (feat. Lex Empress). Sinds 2015 werkte hij voor Apple Music, was hij resident DJ bij Six Senses in de Malediven en reisde hij de wereld rond op zoek naar inspiratie met DJ sets in Europa, de VS, Australië, Azië en de Caraïben. Sven Van Hees in één zin: jouw tijdloze soundtrack voor een eindeloze zomer!