Zondag 8 Januari 2023

NUÏ (Winnaar Showcase#Music)

NUÏ wist zowel het publiek als de jury het meest te overtuigen met hun indrukwekkende set op 08/09 in Zebra Café. Ze kregen ook veruit de meeste voorkeurstemmen. Hiermee is NUÏ een heel terechte winnaar van de eerste editie van Showcase#music.

NUÏ brengt electro-darkpop gedreven door zweverige synths, diepe bassen en melancholie met de vrijheid om volledig te vertrouwen op het gevoel van het moment. Soms duister, soms direct,maar bovenal heel verslavend. Ze combineert ruwe texturen met lyrische melodieën en ijzige precisie. NUÏ creëert een geluid dat nooit compromitterend is, maar toch toegankelijk blijkt te zijn.

www.nuimusic.be
NUÏ op spotify

Onder de noemer Showcase#music organiseert Zebrastraat wekelijkse concerten op donderdagavond in Zebra Café. Hiermee bieden we een platform aan jong & upcoming muzikaal talent. Uit de concerten reeks van het voorbije jaar, waarbij 20 beloftevolle groepen op donderdag opgetreden hebben in ons Zebra Café, werd de winnaar bepaald door zowel de publieksjury (online voting), als door een professionele jury. De winnaar NUÏ mag nu dus optreden op het hoofdpodium van Zebra Woods op 08.01. Ook zij nodigen een support act en een DJ uit voor de closing party.

Inschrijven voor Showcase#music kan nog steeds via www.zebrashowcase.be


Programma:
17h30 Deuren open
19h00 Ventus
20h30 Nuï
22h00 Velvet Brothers
01h00 Einde


Voorverkoop: €12.5
Aan de kassa: €15

Voorprogramma

Ventus

Ventus: pakkende popsongs met een boodschap die wordt verpakt in bedwelmende melodieën en meeslepende stemmen. De band werd 5 jaar geleden opgericht door toen Muda-studenten Emma Demoor (zang) en Gonzalo Temmermans (piano, zang). Het contrast tussen hun stemmen - warm vs. breekbaar - vormt de kern van hun muziek. Hun songs zijn doordrongen van een ongrijpbare, organische flow. Zweverig en mysterieus, maar voorzien van weerhaakjes. Intussen kreeg het duo gezelschap van gitarist Tijl Coorevits, drummer Rune De Groote en bassist Sander Huys. 4 Van de 5 Bandleden studeren momenteel aan het Conservatorium om hun kunnen nog verder te professionaliseren. Naast deze uitbreiding tot een ‘full band’ wordt ook volop geëxperimenteerd met synthesizer en drumpad. Toch is dat typische Ventus-sound de constante. Het is een stijl die even herkenbaar als verrassend klinkt en steeds opnieuw naar het hart gaat.

https://vi.be/platform/ventus

Na het concert

Velvet Brothers

De Velvet Brothers zijn een dynamisch duo met een grote passie voor muziek. Beiden hebben een grote carrière in de commerciële danswereld en zijn nog steeds actief als professionele dansers. Door hun achtergrond als dansers hebben ze de know how om mensen op de dansvloer te krijgen. Hun passie voor muziek uiten ze door middel van verschillende stijlen, van hiphop tot disco, en van house tot RnB. Dat het een feestje wordt met deze 2 jongens, dat is zeker! En als je geluk hebt, zie je misschien wel wat van hun dansmoves!