Donderdag 5 Januari 2023

Rudeboy Plays Urban Dance Squad feat. DJ DNA

Urban Dance Squad was een van de meest succesvolle Nederlandse bands van de jaren negentig, bracht vijf studioalbums uit en toerde veelvuldig door onder andere Frankrijk, Duitsland en de VS. De rap-rock band Urban Dance Squad werd opgericht na wat oorspronkelijk bedoeld was als een eenmalige jam-sessie op een festival in Utrecht op 20 december 1986. De band bestond uit een gitarist, bassist, drummer, rapper en DJ.

Hun muziek wordt omschreven als een mix van genres; van funk, soul en jazz, tot heavy metal, hip hop en reggae. Deze unieke mix bleef niet onopgemerkt en was van grote invloed op o.a. Rage Against The Machine. Na de break-up in 2006 zal Silver Surfinger Rudeboy, de MC van Urban Dance Squad eindelijk weer optreden met een complete Urban Dance Squad set die zal bestaan uit alle 5 de platen die Urban Dance Squad ooit heeft gemaakt. Niet alleen Rudeboy is aanwezig, maar ook de originele DJ DNA, meester van de draaitafels.

Na een succesvolle tournees in België en Frankrijk (o.a. Hellfest voor 40.000 bezoekers) is het nu tijd om Zebra Woods aan te doen!

https://www.facebook.com/rudeboyplaysuds/


Programma:
17h30 Deuren open
19h00 Elefant
20h30 Rudeboy Plays Urban Dance Squad
22h30 DJ DNA
01h00 Einde


Voorverkoop: €25
Aan de kassa: €30

Voorprogramma

Elefant

De vier Gentse rockterroristen van Elefant hebben voorgeschiedenissen bij The Van Jets, Future Old People Are Wizards, Drums Are For Parades en The Antler King. Debuutplaat 'Konark Und Bonark' uit 2018 werd op DOK voorgesteld met een memorabele releaseshow, vergezeld van een 20-koppige brass band. De toon was gezet! In januari 2020 komt (opnieuw bij 9000 Records) 'Bejahung' uit, het tweede album van Elefant. De band was van plan een lelijke, dissonante kakofonie te maken om Konark und Bonark op te volgen. Geheel tegen de verwachtingen in dreven er echter mooie, soms blije, soms droevige nummers naar boven. 'Bejahung' gaat over 'ja!' zeggen tegen het leven, weliswaar met een paar losse schroeven en een hoek eraf. Eerste single 'Water Always Flows Down' beschrijft Indiestyle alvast als "minder hectische hoekigheid, des meer ontspoorde, krautrockende synthpop in psychedelische valiumsferen." Bejahung werd gespeeld, gemixed en opgenomen door Elefant en gereleased op 24 januari 2020 door 9000 Records (Consouling Sounds).

Na het concert

DJ DNA

DJ DNA a.k.a. DJ Donotask kennen we behalve van Urban Dance Squad, The Kyteman-sessions en zijn samenwerkingen met Defunkt, Kurtis Blow, Jean-Marie Aerts (JMX) en Jack Parow ook als bandlid van meer illustere gezelschappen als Stuurbaard Bakkebaard, bFAKE, het Beuk-orkest en Palinckx. Daarnaast kennen we hem als remixer van bijvoorbeeld Junkie XL en De Jeugd van Tegenwoordig en natuurlijk als DJ: Hip Hop en house pionier in clubs als de Roxy Amsterdam en de Vrije Vloer Utrecht In 2019 besloot hij het beste werk uit al deze collaboraties (35 jaar muziek!) samen te laten vloeien in één nieuwe show, met als basis o.a. de originele 24-sporen opnames van het eerste album van Urban Dance Squad, dit heeft geleid tot een DJ-set waarin het UDS werk van het album “Mental Floss For The Globe” samen met nieuwere tracks tot een soms rockende en dan weer groovende mash-up worden verwerkt, gemengd met (live) de originele scratches en vocoder vocalen.. En in 2021 besloten Patrick Tilon (Rudeboy, de originele frontman van UDS) en DNA de handen ineen te slaan en samen weer het podium te beklimmen om UDS originals uit te voeren. Maar door alle jaren en samenwerkingen heen is DNA bovenal DJ gebleven, projecten in Zuid Afrika en Marokko hebben het laatste decennium zijn draaistijl beïnvloed, zijn set is eclectischer dan ooit, van Kwaito via Dub naar obscure underground Disco, Hip Hop, Electro-funk, Afro-funk Jazz tot misschien zelfs een vleugje House. Slechts éen constante valt te ontdekken en dat is zijn voorkeur voor dansbare tracks met veel zeggingskracht en heldere sound, DNA’s selectie -ook wel “Utrecht Sound’- valt dientengevolge misschien wel te vergelijken met wat in de kunst wel “de klare lijn” wordt genoemd. Enjoy!