Vrijdag 30 December 2022

Axelle Red

Axelle Red “A Very Special Christmas”

Axelle Red op tournee met "A Very Special Christmas” in 2022. Ze brengt haar favoriete kerstklassiekers in een soulversie en strooit wat glitters door haar eigen oeuvre.

Hoewel ze werd geboren in februari is Axelle Red diep vanbinnen altijd een kerstkind geweest. Van jongs af is ze dol op de magie van kerst met de boom, de lichtjes, de gezellige sfeer én de kerstliedjes. Een kerstspecial staat al jaren op haar persoonlijke wishlist. Samen met een bonte stoet van Amerikaanse artiesten waar ze zo van houdt zoals: Carole King, Phil Spector, The Jackson 5, Stevie Wonder, Johnny Cash, The Carpenters, Otis Redding, Peggy Lee, The Supremes, dook ze diep in haar platenkast en eigen oeuvre. Het resultaat zijn een rist Christmas classics, veelal in een soulversie. Deze tijdloze parels vult ze aan met eigen materiaal dat de sfeer van kerst ademt. Afspraak in december 2022 voor een magische trip met de zangeres door haar winter wonderland en betoverende nummers zoals 'Santa Claus Is Coming To Town’, 'Who Took The Merry Out Of Christmas’ , 'Let It Snow’ , 'Santa Baby’, 'White Christmas' .

"Ik ben gek op kerst, altijd geweest, ik vind er werkelijk alles geweldig aan: het chique én de kitsch! Voor mij draait het om liefde, tradities, familie, veel muziek en herinneringen aan de gezellige tijd die ik had toen ik opgroeide en de eindejaarsperiodes met mijn eigen gezin - en dat is wat ik wil overbrengen met deze shows. Het wordt een feest van herkenning en vreugde, en ongetwijfeld ook van ontroering." - Axelle Red

http://www.axelle-red.com/


Programma:
17h30 Deuren open
19h00 Emmy D'Arc
20h30 Axelle Red
22h00 Bobo Kool
01h00 Einde


SOLD OUT!

Voorprogramma

Emmy D'Arc

Wie Emmy d’Arc (artiestennaam van Ineke Tiolants) één keer aan het werk ziet, weet perfect wat ze bedoelt. Emmy groeit op met de gitaar in de hand. Als klein meisje kijkt ze op naar halfgoden als Bruce Springsteen, Eddie Vedder en Johnny Cash en grootse vrouwen als Sinéad O’Connor. Op haar 11 jaar betrad ze voor ’t eerst zelf een podium. In 2019 tekent ze een platencontract bij Universal Music Belgium, waarna ze een eigen EP uitbrengt. Sindsdien werkt ze volop aan haar debuut album. De ontwapenende girl next door is onherkenbaar wanneer ze het podium opstapt. Elke keer verrast ze met haar doorleefde, volle stem en elke keer laat ze haar gitaar werken tot er snaren springen en haar vingertoppen bloeden. Vandaag heeft Emmy al een heus palmares aan optredens op haar naam. Ze speelde ondermeer in de voorprogramma’s van Amy Macdonald, Novastar, Daan, Simple Minds, Sting,… Zowel MNM, Studio Brussel als Nostalgie spotte haar onmiskenbare talent. De 26-jarige Emmy is een perfectionist vol ambitie. Het is dan ook geen toeval dat haar naam een ode is aan de onverzettelijke, Franse heldin Jeanne d’Arc.

www.emmydarc.com

Na het concert

Bobo Kool

Bobo Kool, is een DJ uit het Oostende met een grote feeling voor Soul- en Funk muziek. Deze voorliefde voor het genre bracht hem in de jaren 90 naar Studio Brussel, waar hij 3 jaar samensteller was van het niche-programma ’Soulstreet’. Al 30 jaar deelt hij zijn muzikale passie in het Oostends nachtleven waar hij heden manager/DJ is van het Iconische café ‘Lafayette’.