Donderdag 29 December 2022

Absynthe Minded

Absynthe Minded - 20.

Absynthe Minded, het moniker waaronder Bert Ostyn en zijn gevolg al jaren Belpop-geschiedenis schrijven, duikt in 2021-2022 (de eerste demo’s dateren van 2001, de eerste demo met band werd in 2002 uitgebracht) het twintigste levensjaar in. Al twee decennia lang - een eeuwigheid in het huidige muziekcircuit - grossiert de band in frisse indiepop doorspekt met jazz, gypsy swing en rock. Puik songwriterschap met de kenmerkende warme stem van Ostyn erbovenop samengevat in zeven langspelers, waarvan laatste wapenfeit ‘Riddle Of The Sphinx’ in juni ’20 het levenslicht zag.

Het perfecte moment om een bloemlezing van die straffe carrière in een ‘Best of’-compilatie te gieten. ‘Saved Along The Way’ herbergt naast Belpop-klassiekers als ‘Envoi’ en ‘My Heroics, Part One’ alle songs die hun rijkgevulde carrière typeerden, aangevuld met een paar minder gekende tracks die Bert Ostyn nauw aan het hart liggen. Inclusief een kakelverse track, ‘Saved Along The Way’, die tevens tot titelnummer van deze ‘Best of’ is gebombardeerd. Een blik op het verleden met oog voor de toekomst.

Daarnaast etaleerde Bert Ostyn begin ’21 zijn songwriter-talent als deelnemer aan het gerespecteerde VTM-kijkcijferkanon 'Liefde Voor Muziek’, waarin hij songs van collega’s als Tourist LeMC, Geike Arnaert, Willy Sommers, Emma Bale, Ronny Mosuse en Cleymans & Van Geel onder handen nam.

Een 20ste verjaardag om reikhalzend naar uit te kijken voor Absynthe Minded en hun fans!

Absynthe Minded is Bert Ostyn (zang/gitaar), Sergej Van Bouwel (bas), Toon Vlerick (gitaar), Isolde Lasoen (drums) en Laurens Dierickx (keys).

https://www.absyntheminded.be/


Programma:
17h30 Deuren open
19h00 Philemon
20h30 Absynthe Minded
22h00 Bobby Ewing
01h00 Einde


SOLD OUT

Voorprogramma

Philemon

Philemon is het geesteskind van Anton De Boes en opnieuw laat die zich in de studio bijstaan door producer Pascal Deweze, drummer Michiel Balcaen (Balthazar) en gitarist Kim Van Elsen. Het resultaat is begeesterende indie-folk met een hoek af. En je mag op twee oren slapen, deze eerste single is een voorbode voor veel meer! Met zijn debuut-EP ‘Hourglass’ oogste hij al heel wat lof bij nationale pers en radio en regelde hij prompt een voorprogramma van Dope Lemon in AB. Zelf zegt De Boes geïnspireerd te zijn door Elliott Smith en Wilco, maar voeg er gerust nog Father John Misty en verliefde tranen aan toe.

philemon.band

Na het concert

Bobby Ewing

DJ Bobby Ewing is een muziekkiezer en een muziekmaker. Hij is 1/3 van de lean-and-mean-dancing-machine Discobar Galaxy, maar is ook solo een begenadigd draaitafelatleet met flink wat kilometers op de teller. Samen met Jan Delvaux maakt hij met Belpop Bonanza theatershows over de strafste merkwaardigheden uit de Belgische popmuziek. Heeft nooit kunnen beslissen welk muziekgenre hij nu het leukste vindt, dus draait hij ze maar allemaal. Draait house en disco. Draait soul en funk. Draait eightiesninetiesnillies. Zijn superpower: breed draaien zonder plat te gaan. In zijn wereld zijn Justin Timberlake en The Ramones beste vrienden, gaat Daft Punk op vakantie met Kim Wilde en is Soul evenveel Motown als -Wax.