Woensdag 4 Januari 2023

Flip Kowlier

“Is het al 2021?” Ineens begon het Flip Kowlier te dagen: het is van 2013 geleden dat hij – samen met de muzikale compadres van het eerste uur – onder eigen naam een plaat releaste. Het laatste wapenfeit was ‘Cirque, de avonturen van WM Warlop’, een felgesmaakt thema-album waarmee Kowlier uit een ietwat ander vat tapte, hoge ogen gooide en het Vlaamse land afschuimde.

Tussen dan en nu: betrekkelijke stilte. Kowlier heeft nochtans niet stilgezeten: Ertebrekers kwamen van de ‘Zji’, zagen de lichtjes in de ogen van talloze fans en wonnen harten, niet één, maar twee keer (‘Otel’ (2016) en ‘Crème’ (2019)) en Kowlier zelf liet zich ondertussen graag inlijven in de vaste begeleidingsband van ‘De Ideale Wereld’. En ’t Hof Van Commerce lieten ‘Bam!’ en ‘Truckchauffeur’ (2018) los, twee hiphop-mokers waarmee het collectief iedereen liet weten dat ze nog talloze vellen-aan-rhymes-en-beats in hun mouw zitten hadden. Aan muzikale strapatsen geen gebrek, dus. Maar toch kwam de goesting om aan eigen, nieuw werk te beginnen, nieuwe songs, in de schoot van een pandemie, waarin tijd en ruimte ontstonden en de inspiratie zijn weg vond naar de hals van de gitaar.

‘September’, het nieuwe full album, kwam uit op 22 april en werd geproducet door huisproducer Wouter Van Belle, met de vaste begeleidingsband als gangmakers. “We hadden erg lang niet samengespeeld,” aldus Kowlier, “maar van zodra we in de studio doken, en Karel (De Backer, drums) aftikte, leek het alsof we pas de dag voordien van elkaar afscheid hadden genomen. Het muzikale raderwerk draaide als vanouds. Dat was echt een heel fijn gevoel.”

https://www.flipkowlier.be/


Programma:
17h30 Deuren open
19h00 Simon
20h30 Flip Kowlier
22h00 4T4
01h00 Einde


Voorverkoop: €25
Aan de kassa: €30

Voorprogramma

Simon

Simon is één van die artiesten die zich niet zomaar in een vakje laat steken, maar liever in transit tussen verschillende genres verblijft. Die zoekt en blijft zoeken, onderweg z’n teen stoot aan de essentie, en vervolgens de tocht fluitend verder zet. Samen met Roedel bracht hij al twee albums uit en ook onder zijn eigen naam stuurde hij reeds enkele EP's de wereld in. Nu is het echter tijd voor de volgende stap. Twee jaar lang werkte Simon (fka Mitxelena) aan zijn aankomend debuutalbum, waarop hij niet terugdeinst voor een liefdeslied meer of minder. Samen muzikant en producer Antoine Plouvier combineert hij intimiteit met luchtige vrolijkheid en springt hij moeiteloos van rap naar zang.

Na het concert

4T4

Kristof “4T4” Michiels is geboren als muziekfanaat en heeft de evolutie van elektronische dansmuziek steeds vanop de eerste rij beleefd; zijn carrière overspant meer dan 3 decennia dankzij een zeer vroege start als new beat / house dj in het Hasseltse “’t Kelderke”. Hij is één van de meest gerespecteerde en ontzagwekkende dj’s in de Belgische scene - hij mag gerust een begrip worden genoemd. We kennen hem misschien vooral als 1 van de 3 leden van ’t Hof Van Commerce, van de classic “Lips They Move”, maar ook van de vele parties die hij al in goede banen mocht leiden, of als maker van de Canvasreeks “Platendraaiers". Hij staat bekend als bruggenbouwer tussen een zeer uiteenlopende resem stijlen en culturen, en zijn skills liegen er ook niet om. Na een welverdiende pauze van enkele jaren is hij nu weer terug om ons eraan te herinneren wie de vibemaster is, en loodst hij ons moeiteloos doorheen 40 jaar dansvloerparels van alle soort. Zweten en boenken! Er is voor elke plaat een plaats en een moment.