Zondag 5 januari 2020

The Whodads

Afsluiten doen we deze editie met The Whodads! Wij zijn blij dat hun jubileumjaar afgesloten wordt in ons Zebrawoods bos.

The Whodads bestaan dit jaar 25 jaar en dat wordt gevierd met een reeks concerten en de opnames van een nieuwe plaat.

Vervaardigd uit het beste Fender-metaal, Tijuana-koper en afgesleten Hammondhout brengen ze het beste uit hun schatkist favoriete instrumentale parels uit de tijd dat auto's vinnen hadden. Filmnoirmuziek die je nooit live te horen krijgt, Surfjazz en vette Mambo die klinkt als een cross-over tussen Link Wray en Perez Prado.

https://www.facebook.com/TheWhodads


Programma:
17h30 Deuren open
19h00 Bernstein meets Broadway (vrije toegang)
20h30 The Whodads
22h00 John Terras Soundsystem (vrije toegang)
01h00 Einde


Voorverkoop: €18
Aan de kassa: €25

Het middenplein, met foodtruck, is doorlopend open. Eigen drank is niet toegestaan op onze site (lounge, tent en binnenplein).

Voorprogramma

Bernstein meets Broadway

Sopraan Hanne Roos en pianist/componist Jeroen D’hoe duiken in het wonderlijke Broadway-songbook van Leonard Bernstein en laten het bruisende New York van vorige eeuw herleven! Naast Bernsteins geliefde songs uit onder andere West Side Story of Candide, komen ook enkele van zijn ‘klassieke’ liederen ('I Hate Music', ‘A Simple Song’ …) aan bod, maar daarnaast horen we ook een aantal songs van tijdgenoten zoals George Gershwin (‘Summertime’) en Cole Porter (‘I Hate Men’) die de jonge Bernstein inspireerden en de Broadway-musical mee vorm gaven, maar ook hedendaagse componisten die in deze stijl schrijven. Bernstein liet musical, opera en jazz moeiteloos versmelten tot een unieke cross-overstijl waarmee hij de Broadway-musical naar een hoger niveau tilde. En laat dát nu net de sterkte zijn van sopraan Hanne Roos, die moeiteloos schakelt tussen opera, musical, jazz, in haar stemgebruik! Schijnbaar zonder enige moeite zingt ze meer dan 60 minuten non-stop de ene na de andere song, en acteert daarbij nog heel expressief, als een vis in het water in deze productie!

https://www.facebook.com/HanneRoosOfficial/

Na het concert

John Terras Soundsystem

De John Terras Soundsytem zijn An & Gerald, de bezielers van o.m. John Terras, Charlatan & Humør. 2 goestedoenders en crowdpleasers. Onlangs nog samen te horen tijdens de viering van 50 jaar Music Mania in de Chinastraat. Alle genres passeren de revu. Stevig & zwoel.