Vrijdag 27 December 2019

Arno (Uitverkocht)

Op vrijdag 27 december verwelkomen we de stem die we herkennen uit de duizenden. Ruw en rauw als schuurpapier, tegelijk teder en vol mededogen. Arno is cool en kwetsbaar tegelijk. Een European Cowboy. Maar net zo goed een Lonesome Zorro. Een chanteur de charme, zoals hij het zelf zegt. Maar vooral: veel meer dan dat.

Artiesten die hun zeventigste verjaardag vieren doen dat meestal door gezapig achterom te kijken. Ze brengen een nieuwe Greatest Hits uit – de zoveelste al –, stellen iemand aan om de back catalogue weer in de markt te zetten of schrapen wat restjes uit het archief voor een obligate jubileumbox. Maar Arno is geen doorsnee artiest. Bovendien heeft hij een hekel aan nostalgie. En dus brengt hij gewoon een nieuwe cd uit. Zijn eenentwintigste al. Arno is springlevend en houdt zich alleen met het hier en nu bezig. Trends? Hypes? Dat interesseert hem niet. Logisch, ook: hij heeft ze intussen allemaal overleefd.

Santeboutique – vrij vertaald: een verzameling met alles erop en eraan – dekt de lading helemaal. Want er is niemand die blues, chanson, rock en funk op zo’n unieke manier met elkaar versmelt. Op Santeboutique is Arno dus weer helemaal zijn unieke zelf: compleet herkenbaar en toch totaal anders. Geen greatest hits, maar wél een best of met uitsluitend nieuwe nummers. Want zoals gezegd: Arno is op zijn sterkst wanneer hij gewoon zijn eigen verdomde goesting doet.

https://www.facebook.com/arnoofficialpage/


Programma:
17h30 Deuren open
19h00 RAMAN. (vrije toegang)
20h30 Arno
22h00 DJ Niranjan (vrije toegang)
01h00 Einde


Voorverkoop: €18
Aan de kassa: €25

Het binnenplein, met foodtruck, is doorlopend open. Eigen drank is niet toegestaan op onze site (lounge, tent en binnenplein).

Voorprogramma

RAMAN.

RAMAN. is rauwe emotie, een no nonsense gitaargeluid, melancholische instrumentale intermezzo’s en een stem die je nooit meer loslaat als hij je eenmaal vastgrijpt. RAMAN. is Simon Raman, Jasper Peeten en Bernd Coene. Hun verhaal begon in de buitenwijken van Gent. Simon Raman op gitaar, samen met Bernd Coene aan de drum en Jasper Peeten op bas, ontpopten zich als een heilige drievuldigheid met een gevoelig geluid en intense songs. Hun ‘back to basics’ attitude zorgt voor een rauwe maar soulvolle sound die geworteld is in Blues- en Rootsmuziek die je doet denken aan oudere zielen als Chris Whitley, Jeff Buckley en een vroege Triggerfinger.

https://www.facebook.com/RAMAN.theband

Na het concert

DJ Niranjan

'Billy Hillaert, beter bekend als ‘Niranjan’, heeft sinds kort zijn eigen show op de brusselse radio ‘Bruzz’. Waar hij om de twee weken een unieke gevarieerde set brengt. Naast DJ’en, startte Billy al op jonge leeftijd met het producen van muziek. Doorheen de jaren bracht hij, met zijn vorig project 'Lockwood', verschillende EP’s en nummers uit in het binnen- en buitenland. Naast de dansvloer veroveren met zijn gevarieerde dansbare sets, is op zoek gaan naar nieuwe sounds en grooves, als een constante missie voor Niranjan. Als hoogtepunt van de voorbije maanden, speelde hij een dj-set voor Cher in een uitverkocht Antwerps Sportpaleis.'

https://www.facebook.com/Niranjanbxl/