Zaterdag 4 Januari 2020

Brihang (Uitverkocht)

Het eerste weekend van het nieuwe jaar geeft de West-Vlaamse artistieke veelkunner Brihang een tryout in ons feeรซrieke bos!

'๐˜‹๐˜ฆ ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฑ, ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ช๐˜ญ, ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ด๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ต, ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ช๐˜ด ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต๐˜ณ๐˜ช๐˜ฑ๐˜ต ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ค๐˜ข๐˜ด๐˜ค๐˜ฐ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ข๐˜ญ.'

Hij onderscheidde zichzelf sinds het verschijnen van zijn debuutalbum als รฉรฉn van de meest bijzondere stemmen van zijn generatie en slaagde er zo in om door de muren van zijn genre heen te breken.

Maar hoe begin je daarna aan die tweede plaat, wanneer duizenden ogen verwachtingsvol in je rug priemen? Wanneer elk woord gewicht draagt en elke zin impact moet hebben? Brihang worstelde lang met het antwoord daarop, maar vond uiteindelijk toch een werkwijze. Hij sloot zichzelf op binnen de vier muren van zijn studio, zoomde uit en observeerde zichzelf en zijn hele bestaan van bovenaf. Vervolgens bouwde hij op het braakliggend terrein om zich heen aan CASCO, een plaat die moest staan als een huis. De eerste single 'Steentje' toonde alvast aan hoe aandachtig we met zijn allen luisteren wanneer hij ons iets wil vertellen.

https://www.facebook.com/brihang


Programma:
17h30 Deuren open
19h00 Ikraaan (vrije toegang)
20h30 Brihang
22h00 JazzDee (vrije toegang)
01h00 Einde


Voorverkoop: โ‚ฌ18
Aan de kassa: โ‚ฌ25

Het middenplein, met foodtruck, is doorlopend open. Eigen drank is niet toegestaan in onze lounge, tent en middenplein.

Voorprogramma

Ikraaan

Zie jij een uitweg wanneer ik het niet zie?
Neem een kijkje in het diepste van mijn ziel.

Niemand doet wat IKRAAAN doet. Haar leeftijd belette haar niet nu al een eigen stem en een eigen stijl te ontwikkelen, die haar onderscheiden van alles en iedereen in ons land. Laat haar zoetgevooisde stem je niet afleiden van de bittere ernst in haar woorden. IKRAAAN maakt muziek uit heilige noodzaak. Over de obstakels op haar route en de vele putten in de weg die ze tot nog toe bewandelde. Over de pijn van het fundamenteel anders zijn. Over onderwerpen die normaal gesproken de taboesfeer niet verlaten. IKRAAAN draagt haar hart op de tong en raakt zo iedereen recht in het hart. De hypnotiserende soul trap op haar aankomende HAPPY PILL EP (binnenkort uit onder Fake Records) brengt op die manier een frisse wind in een klimaat van oppervlakkige en hapklare nummers die even snel weer vervliegen als ze gekomen zijn.

https://www.facebook.com/IKRAAANofficial/

Na het concert

JazzDee

Bij JazzDee mag je je Shazam app thuis latenโ€ฆ Hij gaat voortdurend op zoek naar onontgonnen terrein! Je leert underground tracks kennen terwijl hij zich vloeiend beweegt van uptempo beats naar wereldmuziek, van disco tot hip hop en van funk tot house. JazzDee laat grenzen vervagen en maakt gewaagde keuzes, waarbij verschillende genres versmelten tot een verfrissende klank die je verplicht te dansen! Hiernaast cureert hij eigen evenementen waarbij zijn passie voor kunst en muziek samenkomen. Met โ€œJazzDee INVITESโ€ bracht hij al namen als Carista, Habibi Funk, Mr. Thing, Gonesthedj, AliA en Mixmonster Menno naar zijn klein geboortedorp.