Donderdag 6 januari 2022

The Great Belgian Songbook

De mooiste nummers uit het nationale erfgoed. Op een verrassende manier omgebouwd door vier topmuzikanten. Gebracht met schwung, lef, enthousiasme en humor.

Jo Hermans was er de jongste jaren steeds bij als er geschiedenis geschreven werd op Pukkelpop. In 2016 speelt hij mee met Hammondkoning André Brasseur. In 2018 voert Hermans de Kempenzonen uit Tielen aan die Willy Sommers naar grote hoogten stuwen, maar met tal van andere bands (waaronder voornamelijk DAAN, maar ook Clouseau of Raymond) sierde hij alle grote Vlaamse podia reeds.

Jo, het brein achter The Great Belgian Songbook, maakte zijn eigen, Belgische variant op het Great American Songbook, de fameuze collectie van Amerikaanse standards uit de dagen voor de opkomst van rock-’n-roll. Hij bezegelt een aantal Belpoptoppers als nationaal erfgoed, en doet dit met bekende en minder bekende nummers, maar u zal geen seconde blijven stilstaan als u zowel Tamino, Stromae, Dimitri Vegas & Like Mike, als Angèle en Gabriel Rios hoort passeren!

De band is op zijn minst bijzonder te noemen, met bugel/trompet, drums, toetsen en cello. Een kwartet, samengesteld uit een zestiger, een veertiger en twee dertigers.
-Drums: Marc Bonne (60) mocht op zijn veertiende al op tournee met Alain Chamfort. De jonge wonderdrummer werd een instituut met een indrukwekkende erelijst.

-Cello: Jean-François Assy (42) speelde cello bij Alain Bashung, Yann Tiersen en DAAN.

-Toetsen: David Thomaere (30) toptalent uit Schoten, kreeg de Toots Thielenans Award in 2013, bekend met zijn eigen David Thomaere Trio.

Wat kan u verwachten? Een concert dat mensen laat (mee)zingen, dansen en lachen, met de trompet van Jo Hermans als wegwijzer! Maak u klaar voor een heerlijke feest-avond vol Belgische songs, geen enkele stoel zal bezet blijven (als die stoel er al hoeft te staan)!

https://www.instagram.com/greatbelgiansongbook/


Programma:
17h30 Deuren open
19h00 Support
20h30 The Great Belgian Songbook + Guests
22h00 DJ
23h00 Einde


Voorverkoop: €20
Aan de kassa: €25