Vrijdag 3 Januari 2020

STUFF (Uitverkocht)

Vijf hypertalenten die samen een avant-gardistische stijlencocktail van jazz, electronica, funk en hiphop produceren. Atypische muziek door atypische muzikanten, die aan de top van de Belgische livescene staan. Trots stellen we ze een tweede keer aan u voor: STUFF.

Het Antwerps-Gentse vijftal bestaande uit kungfu drumgod Lander Gyselinck (LABtrio), meesterbassist Dries Laheye, ‘blaaskaak extraordinaire’ Andrew Claes op Electric Wind Instrument en saxofoon, keyboardvirtuoos Joris Caluwaerts (Zita Swoon, Magnus) en topturntablist Mixmonster Menno, zijn meer dan de optelsom van hun verschillende muzikale referenties. STUFF. zit in de invloedssfeer van de ijle jazzy elektronica van Amon Tobin, de postrockjazz van Tortoise, de jazzfusion van wijlen Marc ‘Telex’ Moulin en de cut-ups van Flying Lotus. Maar bovenal vormt STUFF. een band die heerlijk virtuoos zichzelf is én blijft. De Gentse outer space band plaatst alle genres onder hoogspanning, verandert vaker van ritme dan een hyperkinetische poedel en samplet, blaast en perst er nog een rits onbestemde unheimliche geluiden doorheen. Op onnavolgbare wijze slaagt STUFF. erin om unieke nummers te maken, die steeds opnieuw blijven fascineren. En het beste van dit alles: ze schotelen ons nieuwe stuff voor op hun tweede plaat ‘Old Dreams New Planets’ (release 28 april 2017)! Ze stonden al op de podia van Gent Jazz, Pukkelpop , Couleur Café en Les Ardentes. Vooraleer ze deze keer aan boord stappen van hun tourbus, houden ze halt in 4AD met een try-out.

STUFF. is bedwelmend, overrompeld, beklijvend… Maar bovenal groovet STUFF. zoals jazz behoort te grooven: promiscue, hypernerveus en waanzinnig strak!

https://www.facebook.com/STUFF.isthebandname


Programma:
17h30 Deuren open
19h00 Gameboyz II Men (vrije toegang)
20h30 STUFF
22h00 Monster Menno (vrije toegang)
01h00 Einde


Voorverkoop: €18
Aan de kassa: €25

Het binnenplein, met foodtruck, is doorlopend open. Eigen drank is niet toegestaan op onze site (lounge, tent en binnenplein).

Voorprogramma

Gameboyz II Men

Twee heren (Micha Volders and Dijf Sanders) experimenteerden jaren met gedoemde, krampachtige klanken en maakten onnodig gebruik van marteltuigen. Vandaag halen ze hun geliefde Gameboys van onder het stof en brengen ze als duo een schurende, kolossale live set doordrongen van marginaliteit.

Na het concert

Monster Menno

Mix Monster Menno is een in België gevestigde DJ /Turntablist die momenteel actief is als lid van "STUFF." Beginnend als een HipHop DJ in de jaren negentig, evolueerde Menno later naar breaks en trad hij de wereld van funk, soul, elektrische boogie, afrobeat en al die andere dansbare grooves in. Hij was een resident DJ in clubs als "White Cat" (Gent, BE) en "Bonnefooi" (Brussel, BE), waar hij al meer dan 10 jaar nachtelijke sets draait. Menno houdt van een feestje en vult de tent met een breed scala aan muziekstijlen en genres, allemaal gemixt en versneden met een HipHop state of mind.

https://www.facebook.com/MixMonsterMenno/