Zaterdag 28 December 2019

Stake

Op zaterdag 28 december verwarmt STAKE de tent van Zebra Woods! Meer dan een decennium geleden begonnen 4 schaamhaarloze snotapen muziek te maken in een klein repetitiekot in Flanders’ Fields. Dat de luide herrie die ze toen maakten onder de naam Steak Number Eight het zo ver zou schoppen, hadden ze nooit kunnen dromen. Van de grootste concertzalen van België uitverkopen en op de grootste metalfestivals van Europe staan tot op tournee gaan met bands als Mastodon, The Dillinger Escape Plan, Alice Cooper en Deftones… ze deden het allemaal!

Niemand zag het dan ook aankomen toen de band er in 2018 mee stopte. De bandnaam begon wat verouderd aan te voelen en deed hen te vaak denken aan de overleden broer van frontman Brent. Er volgden 2 hopeloos uitverkochte afscheidsshows in de Vooruit, die toch niet helemaal een afscheid bleken te zijn… de 4 bandleden bleven samen en gingen verder onder de naam STAKE.

STAKE tekende inmiddels een contract met het gerenommeerde Britse HASSLE RECORDS en op 2 mei brachten ze een eerste single “Catatonic” uit, gevolgd door een 12” vinyl EP. Hun album werd deze maand gereleased en op Zebra Woods spelen ze deze nieuwe muziek live! Maak u klaar voor een onvergetelijke derde avond van Zebra Woods 2019.

https://www.facebook.com/stakeband/


Programma:
17h30 Deuren open
19h00 Heisa (vrije toegang)
20h30 Stake
22h00 Shht (vrije toegang)
01h00 Einde


Voorverkoop: €18
Aan de kassa: €25

Het binnenplein, met foodtruck, is doorlopend open. Eigen drank is niet toegestaan op onze site (lounge, tent en binnenplein).

Voorprogramma

Heisa

Zelden dekte een bandnaam zo goed de lading als bij HEISA, drie Limburgse heren met de benen stevig op de grond en muzikaal goud in de handen.

Proeve van bekwaamheid: hun titelloze debuut, dat begin 2018 op de wereld werd losgelaten en getuigt van lef, gevoel voor timing en ronduit filmische kwaliteiten.

Bezeten én bemeten. Onbehaaglijk én subtiel. Desoriënterend en toch catchy. Heisa is het allemaal, en het liefst tegelijk.

https://www.facebook.com/heisalovesyou/

Na het concert

Shht

Shht is een multimedia en mondiaal kunstproject op zoek naar schoonheid. En wat is er mooier dan samen al dansend door het leven te draven? Wat is er leuker dan elkaar 's avonds beamend te behagen op een dansvloer?

Shht doet naast live concerten ook DJ-sets, met heel veel overgave daar en boven. Ze draaien in functie van de akoestische en romantische context van het moment supreme, met roots in de puberpunkelectro van Bloody Beetroots, Justice en Mr. Oizo maar met twijgen en bloemen en takken die rijken, groeien en snakken naar een universeel, dansbaar geheel.

https://www.facebook.com/shhtband/