Woensdag 5 januari 2022

Trixie Whitley Solo

Trixie Whitley komt op Zebrawoods een betoverende solo-set spelen met nieuw materiaal waar ze tijdens de pandemie aan gewerkt heeft.

Sinds 2013 heeft Trixie zich ontpopt als een meeslepende soloartiest met drie EP's en twee full-length albums in haar catalogus. 'Fourth Corner', haar full-length debuut, gecoproduceerd door Thomas Bartlett (The National, Sufjan Stevens, Anna Calvi) en engineer/producer Pat Dillett (David Byrne, St Vincent, The Notorious B.I.G) oogstte lof van onder meer MOJO, Interview, ELLE, Vogue, Relix, The Village Voice, NPR en The New York Times. In België werd het album goud in de eerste week van de verkoop en leverde het haar een MIA op voor Beste Vrouwelijke Soloartiest.

Haar tweede album 'Porta Bohemica' kwam uit in 2016 en kreeg fantastische reviews, het leverde haar de award voor beste schrijver/arrangeur op tijdens de 2016 MIA awards. Vooral geschreven in Mexico of terwijl ze onderweg was, werd 'Porta Bohemica' opgenomen tijdens een reis van New York naar Tennessee, naar Los Angeles, naar Europa, wat ook zorgt voor een bijzondere verscheidenheid aan invloeden op het kruispunt van elk moment en elke gegeven omgeving. Porta Bohemica' ontleent zijn naam aan een ter ziele gegane Europese spoorweg: de songs kronkelen door landschappen van absoluut onderbewustzijn waarop ze heeft leren vertrouwen door het album grotendeels zelf te produceren met bijdragen van Gus Seyffert (Beck, The Black Keys) en Joey Waronker (Atoms For Peace, Roger Waters).

Trixie Whitley bracht in 2019 haar laatste volledige album 'Lacuna' uit. Gemaakt in samenwerking met Run The Jewels producer Little Shalimar, de komende plaat ziet Trixie klassieke soul in een toekomstige wereld trekken door middel van een fascinerende, onstuimige mix van hi-fi elektronische geluiden, hypnotiserende ritmes, en haar kenmerkende stemgeluid met sterke teksten.

In 2020 bracht ze Lacuna Re-Imagined uit, waarop ze zes tracks van Lacuna herwerkte. Alle tracks zijn gebaseerd op one-take opnames die ze maakte in haar keuken. Ze ging terug naar haar roots door op te nemen zonder click track. Later voegden Emily Wells en Topu Lyu de strijkers toe, opgenomen in Trixie’s woonkamer, en Stuart Bogie de blazers. Zo werden nieuwe lagen toegevoegd aan de ruwe opnames.

https://www.instagram.com/trixie_whitley/


Programma:
17h30 Deuren open
19h00 Raman (vrije toegang)
20h30 Trixie Whitley Solo
22h00 DJ (vrije toegang)
23h00 Einde


Voorverkoop: €20
Aan de kassa: €25

Voorprogramma

Raman

RAMAN. is rauwe emotie, een no nonsense gitaargeluid, melancholische instrumentale intermezzo’s en een stem die, eens hij je eenmaal vastgrijpt, nooit meer loslaat. Het verhaal van RAMAN. begon in de buitenwijken van Gent. Simon Raman ontpopte zich met zijn gevoelig geluid en intense songs tot één van Gent’s meest beloftevolle artiesten. Zijn ‘back to basics’ attitude zorgt voor een rauwe maar soulvolle sound die geworteld is in Blues- en Rootsmuziek die je doet denken aan oudere zielen als Chris Whitley, Jeff Buckley en een vroege Triggerfinger. RAMAN. bewees zijn live aanwezigheid met het winnen van ‘Jonge Wolven’ in 2016, de publieksprijs van het Gentse ‘Student Rock Rally’ in 2017 en het behalen van de eerste plaats op ‘Oost.Best’ in datzelfde jaar. In 2018 werd hij artist in residence bij Muziekclub N9 en won hij ook de ‘Karen Vernimmenprijs’, een prijs voor cultuur in Gent. Eind 2019 bracht RAMAN. zijn eerste EP uit in een uitverkochte Minardschouwburg in Gent. Hij speelde dat jaar ook in Trix, Het Depot, Muziekcentrum De Bosuil (NL), Poppodium 013 (NL) en stond onder meer op Gent Jazz, Boomtown, Fonnefeesten, Herbakkersfestival,... Nu werkt hij aan zijn eerste plaat.