Woensdag 5 januari 2022

Nordmann

Dat hun combinatie van de vrijheid van impro-jazz met de kracht van rock hen een tweede plaats op Humo’s Rock Rally 2014 zou opleveren, had niemand verwacht. Op debuut ‘Alarm’ (2015) wisten ze de power van hun performances op plaat te capteren terwijl ‘The Boiling Ground’ hen een tour van meer dan 50 optredens opleverde in België, Nederland, Duitsland en Tsjechië. Die vallen goed bij de pers; passages op Gent Jazz en Jazz Middelheim werden gelauwerd en hun optreden op Pukkelpop 2017 werd door De Standaard zelfs gebombardeerd tot tweede beste concert van het festival. Daarnaast bewijst hun status als ‘best verkopende act van V2 België’ dan weer dat het publiek mee is en ook tv-makers grabbelen graag in hun discografie (Canvas, Team Scheire).

Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk, een nieuwe evolutie van Nordmann in de vorm van ‘In Velvet’, een gelaagd studioalbum dat zich als een warm deken om de luisteraar slaat en waarop rock ingeruild wordt voor elektronica. Een coherente, compact klinkende plaat waarop de persoonlijke evolutie van de aparte muzikanten en de invloed van omzwervingen bij andere projecten hoorbaar is in het geheel. Songs en melodie staan centraal, terwijl het instrumentarium werd uitgebreid met drumcomputers en synths om de meest wilde ideeën vorm te geven.

Producer Jasper Maekelberg (Faces On TV, Bazart, Douglas Firs, Hypochristmutreefuzz, Soldier’s Heart, Tsar B, Warhola, Balthazar...) – die hun debuut ook al voor zijn rekening nam - werd opgeroepen en zorgde voor structuur en overzicht binnen het vernieuwd muzikaal kader. Om het nieuw album live te kunnen spelen, zocht en vond de groep versterking; Thijs Troch (Hypochristmutreefuzz, The Milk Factory...) vervoegt Nordmann als toetsenist/gitarist. In deze nieuwe vorm is Nordmann meer dan ooit klaar om (inter)nationaal potten te breken.

https://www.instagram.com/nordmann_music/


Programma:
17h30 Deuren open
19h00 Raman
20h30 Nordmann
22h00 DJ
23h00 Einde


Voorverkoop: €20
Aan de kassa: €25

Voorprogramma

Raman

RAMAN. is rauwe emotie, een no nonsense gitaargeluid, melancholische instrumentale intermezzo’s en een stem die, eens hij je eenmaal vastgrijpt, nooit meer loslaat. Het verhaal van RAMAN. begon in de buitenwijken van Gent. Simon Raman ontpopte zich met zijn gevoelig geluid en intense songs tot één van Gent’s meest beloftevolle artiesten. Zijn ‘back to basics’ attitude zorgt voor een rauwe maar soulvolle sound die geworteld is in Blues- en Rootsmuziek die je doet denken aan oudere zielen als Chris Whitley, Jeff Buckley en een vroege Triggerfinger. RAMAN. bewees zijn live aanwezigheid met het winnen van ‘Jonge Wolven’ in 2016, de publieksprijs van het Gentse ‘Student Rock Rally’ in 2017 en het behalen van de eerste plaats op ‘Oost.Best’ in datzelfde jaar. In 2018 werd hij artist in residence bij Muziekclub N9 en won hij ook de ‘Karen Vernimmenprijs’, een prijs voor cultuur in Gent. Eind 2019 bracht RAMAN. zijn eerste EP uit in een uitverkochte Minardschouwburg in Gent. Hij speelde dat jaar ook in Trix, Het Depot, Muziekcentrum De Bosuil (NL), Poppodium 013 (NL) en stond onder meer op Gent Jazz, Boomtown, Fonnefeesten, Herbakkersfestival,... Nu werkt hij aan zijn eerste plaat.