Dinsdag 4 januari 2022

Portland

Het gaat al enige tijd hard voor Portland. Sinds ze in 2018 met oorwurm ‘Pouring Rain’ De Nieuwe Lichting van Studio Brussel wonnen, spelen frontman Jente Pironet en frontvrouw Sarah Pepels voor volle concertzalen en op grote festivalpodia.

Nog voor hun prachtige debuutplaat ‘Your Colours Will Stain’ verscheen, stonden ze tijdens de zomer van 2019 al op Rock Werchter en Pukkelpop. Dit alles leverde hen meteen ook twee nominaties op voor de MIA’s 2020 (Doorbraak / Alternative).

Ook toen corona toesloeg zaten ze niet stil: ze releasten de wondermooie single ‘Aftermath’, maakten samen met Novastar een prachtige bewerking van ‘The Best is Yet To Come” tijdens de Week van de Belgische muziek, leverden met ‘Somewhere Along The Way’ een betoverend mooie versie af van ‘Ergens Onderweg’ van De Mens in het kader van het TV programma ‘The Best Of’. Recent bundelden ze enkele live en akoestische tracks op een gelimiteerde vinyl ‘Besides’.

In januari trekken ze naar London voor de opnames van hun tweede album dat in het najaar van 2022 zal verschijnen en meteen ook het nieuwe hoofdstuk van de band zal inluiden.

Portland heeft een patent op tijdloze en melancholische songs gekleurd door fabelachtige samenzang en subtiele elektronica. Wij gaan alvast helemaal voor de bijl voor zoveel subtiele, wondermooie schoonheid.

http://www.portlandofficial.com
https://www.instagram.com/portlandsounds/


Programma:
17h30 Deuren open
19h00 Raman
20h30 Portland
22h00 DJ
23h00 Einde


Voorverkoop: €20
Aan de kassa: €25

Voorprogramma

Raman

RAMAN. is rauwe emotie, een no nonsense gitaargeluid, melancholische instrumentale intermezzo’s en een stem die, eens hij je eenmaal vastgrijpt, nooit meer loslaat. Het verhaal van RAMAN. begon in de buitenwijken van Gent. Simon Raman ontpopte zich met zijn gevoelig geluid en intense songs tot één van Gent’s meest beloftevolle artiesten. Zijn ‘back to basics’ attitude zorgt voor een rauwe maar soulvolle sound die geworteld is in Blues- en Rootsmuziek die je doet denken aan oudere zielen als Chris Whitley, Jeff Buckley en een vroege Triggerfinger. RAMAN. bewees zijn live aanwezigheid met het winnen van ‘Jonge Wolven’ in 2016, de publieksprijs van het Gentse ‘Student Rock Rally’ in 2017 en het behalen van de eerste plaats op ‘Oost.Best’ in datzelfde jaar. In 2018 werd hij artist in residence bij Muziekclub N9 en won hij ook de ‘Karen Vernimmenprijs’, een prijs voor cultuur in Gent. Eind 2019 bracht RAMAN. zijn eerste EP uit in een uitverkochte Minardschouwburg in Gent. Hij speelde dat jaar ook in Trix, Het Depot, Muziekcentrum De Bosuil (NL), Poppodium 013 (NL) en stond onder meer op Gent Jazz, Boomtown, Fonnefeesten, Herbakkersfestival,... Nu werkt hij aan zijn eerste plaat.