VZW Zebrapoint steunt artistiek talent.

Het initiatief ZEBRA Showcase#art geeft kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan een groot publiek, en dit zonder commercieel oogmerk.

Twee keer per jaar komt een professionele jury samen om een selectie te maken uit de ingezonden portfolio's. Belangrijkste voorwaarde is dat de kunstenaar niet verbonden is aan een galerie. Alle spelregels zijn te vinden op onze website. Per jaar worden 10 kunstenaars gekozen: één voor elke kalendermaand, uitgezonderd juli en augustus.

Selectie 1: inschrijvingen sluiten op 31 oktober (24u). De jury selecteert in de loop van november, begin december wordt de selectie bekendgemaakt.

Selectie 2: inschrijvingen sluiten op 31 maart (24u). De jury selecteert in de loop van april, begin mei wordt de selectie bekendgemaakt.

De geselecteerde kunstenaar stelt zijn werk gedurende één maand tentoon in de ontmoetingsruimte (XYZ Lounge) van de Zebrastraat, die maandelijks door gemiddeld 5000 mensen wordt bezocht (het gaat dan vooral om de deelnemers aan seminaries, debatten, persconferenties, congressen, productpresentaties enz.). Daarnaast krijgt de kunstenaar een eigen vernissage aangeboden door Zebrastraat, waar hij zijn gasten kan uitnodigen.

Elke 5 jaar gaat de overzichtstentoonstelling LUSTRUM door, waarbij in onze tentoonstellingsvleugel van elke kunstenaar één oud en één nieuw werk getoond wordt. Naar aanleiding van deze expo wordt een catalogus uitgegeven, op initiatief van de Stichting Liedts-Meesen.

Graag deelnemen aan één van de selecties? Schrijf je onderaan deze pagina in!

EERSTVOLGENDE SHOWCASE#ART

DE JURYLEDEN

LOGIN
 • Hans Vandekerckhove

  Kunstenaar

  Hans is schilder, gevestigd in Gent. Zijn werk maakt deel uit van privé-collecties in de EU en VS.

 • Françoise Meesen

  Voorzitster Stichting Liedts-Meesen

  Françoise Meesen van de Stichting Liedts-Meesen / Zebrastraat.

 • Marie Cloquet

  Kunstenares

  Marie Cloquet is kunstenares wonende te Gent. Ze studeerde schilderkunst en heeft een sterke interesse voor fotografie. Ze exposeerde reeds op verschillende plaatsen in binnen- en buitenland.

 • Ignace Devoldere

  Kunstenaar

  Ignace Devoldere is kunstenaar, graficus en docent en werkte reeds actief mee aan verschillende kunstprojecten in Zebrastraat.