Nagel


Nagel (2006) by Marnix Verstraeten

Over het kunstwerk

Nagel symboliseert de verankering van de familie Liedts in de Zebrastraat site. Hij is in een inspirerende waterpartij geslagen die het aura van dit project weerspiegelt.

Deze nagel brengt een soort balans in deze historische locatie. Rond zijn as cultiveert zich een labyrint van creativiteit. Hij steekt boven alle nabije bebouwingen uit waardoor er een uitzonderlijk perspectief bepaald wordt. Dit statische object wordt door zijn ingenieuze omgeving getransformeerd naar een meer dynamische gedaante. De kop van die spijker is afneembaar en biedt, net zoals de inspectiedeur aan de basis, toegang tot internettechnieken.

Over de kunstenaar

image Marnix Verstraeten - www.mix-art.eu
Opleiding: Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Gent, België

De ontwerper Marnix Verstraeten was een gerenommeerd succesvol architect met heel wat realisaties in binnen- en buitenland, zoals onder andere het project Zebrastraat in Gent en de bucolische watertoren in Marseillan te Frankrijk. De zaakvoerder van het Restyling Buro Gent is bovendien kunstenaar en ontwierp op vraag van de Stichting Liedts-Meesen een herkenbaar symbool voor de Zebrastraat wat resulteerde in de Nagel. Het Atelier voor Stedelijke Architectuur bestaat sinds 1996 en verenigt de groepen Restyling, Atelier voor Stedelijke Architectuur, SAR en Technix. Elke afdeling heeft zijn eigen specialisatie. Het Atelier voor Stedelijke Architectuur houdt zich voornamelijk bezig met stadsopdrachten van een zekere schaal. Restyling is gespecialiseerd in herinrichtingen en renovaties. De SAR-cel concentreert zich op diverse architectuurwedstrijden in België. In totaal stelt deze bedrijfsstructuur een dertigtal personen te werk, waarvan het merendeel architecten. Daarvan gebruiken 12 professionals het tekenprogramma VectorWorks.

Zebrastraat - Vaste Kunstwerken - Nagel by Marnix Verstraeten